Bas Pollard

Dirigent Bas Pollard

Bas Pollard studeerde hoorn bij Adriaan van Woudenberg aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en bij Vincente Zarzo aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag alwaar hij ook orkestdirectie studeerde bij Lucas Vis en Ed Spanjaard. Als hoornist trad hij onder meer op bij het Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentieorkest en Noord-Hollands Philharmonisch Orkest. Hij was lid van de ensembles Group des Sept, het Amsterdams Hoornkwartier, het Orquestra del Festival de Cadaqués en het Trumanta Wind Ensemble. Verder is hij als docent verbonden aan het Sweelinck Conservatorium.

Precies 30 jaar geleden startte Bas met het kamerorkest onder stichting CREA. Nu beter bekend als het CREA Orkest. 30 jaar later staat hij hier nog steeds met veel passie en energie voor.

Naast het CREA Orkest dirigeert hij het Utrechts Studenten Concert en het Noordhollands Jeugdorkest en is hij geregeld gastdirigent bij het Nederlands Studenten Kamerorkest. Daarnaast was Bas Pollard vorig jaar te vinden in het programma Maestro van de VPRO. Hierbij coachte Bas bekende Nederlanders de ambacht van het dirigeren.