Commissies

De leden van het CREA Orkest zijn georganiseerd in verschillende commissies, die op allerlei manieren een bijdrage leveren aan het functioneren van de vereniging. Onderstaand tref je een overzicht aan van de commissies en hun leden.

Aanvoerdercie

Bijbehorend bestuurslid: Strijkerschef

viool I: Freya Reynaert (concertmeester)
viool II: Nona Kranen
altviool: Karlijn van Heese
cello: Marélise Pollard
contrabas: Thijs van Diessen

Deze orkestleden zijn na de dirigent de tweede lijn die het orkest bij elkaar houdt. Klank van de instrumentgroepen wordt door zelfgeleide groepsrepetities verbeterd en nuttige muzikale inzichten delen ze met het orkest. Daarbij verzorgen ze ook veel voorwerk aan de bladmuziek die we spelen. Streken, maatnummers en eventuele vingerzettingen worden er ijverig door de aanvoerders bij gepend. Zo vormen de aanvoerders een onmisbare kern van het orkest.

Bloemco

Bijbehorend bestuurslid: Concertmanager

De Bloemco heeft een goed oog voor mooie boeketten, haalt deze op bij de bloemist en is de charme zelve wanneer bloemen overhandigd moeten worden.

CREAntcie (schrijfcommissie)

Bijbehorend bestuurslid: Secretaris

CREAnen smullen van roddels, weetjes over muziek, diepte-interviews met orkestgenoten en andere leuke artikelen. De CREAntcie brengt eens per twee maanden een CREAnt (nieuwsbrief van CREAnen voor CREAnen) uit die naar alle leden en oudleden verstuurd wordt. Daarnaast kan het haar schrijftalent ook inzetten voor bijvoorbeeld leuke korte stukjes plaatsen in de besloten Facebookgroep. The world is your blank page!

Feestcie

Bijbehorend bestuurslid: Voorzitter

De Feestcie organiseert een jaarlijkse gala, CREAvondjes, en andere leuke feestjes buiten de repetities om.

Flitsie

Bijbehorend bestuurslid: PR-coördinator

Nee zij zorgen niet voor snelheidscontroles of boetes, maar voor foto's! Tijdens zaalrepetities, repetitiedagen en... alle andere momenten dat ze zich geroepen voelen. Wij CREAnen zijn tenslotte een ijdel slag volk.

Hokco

Bijbehorend bestuurslid: Concertmanager

Deze toppers zorgen voor een compact opgeruimd, geordend en veilig instrumentenhok.

Integracie (nieuwe ledencommissie)

Bijbehorende bestuursleden: Blazerschef

Het CREA Orkest is een warme, welkome plek en dat willen we graag zo houden. Deze commissie heeft als doel om nieuwe leden aan te spreken, mee te nemen naar borrels en op alle andere manieren te betrekken bij het orkest.

Intoxcie (borrelcommissie)

Bijbehorend bestuurslid: Secretaris

Het wordt tijd om weer een borrelcompetitie te hebben ter bevordering van het sociale contact tussen orkestleden. Deze commissie bestaat uit echte borrelaars en hebben leuke ideeen om de competitie nóg socialer, grootser en spannender te maken.

KMA-cie (kamermuziekavond-commissie)

Bijbehorend bestuurslid: Blazerschef

De KMA commissie organiseert de Kamermuziekavond! Deze avond vol kamermuziek en gezelligheid wordt meestal 2 keer per jaar georganiseerd (een zomer en een wintereditie). De datum wordt ruim van tevoren bekend gemaakt en dan worden de inschrijflijsten voor muziek en spijzen en dranken opengesteld. Iedereen is welkom (ook als je alleen komt luisteren) en het is altijd een spectaculaire avond! 

Kasco

Bijbehorend bestuurslid: Penningmeester

De Kasco houdt zich bezig met het jaarlijks controleren van de begroting.

Promocie

Bijbehorend bestuurslid: PR-coördinator

Onze concertzalen kunnen natuurlijk nooit vol genoeg! De PR-cie denkt mee over hoe het CREA Orkest nog meer zichtbaarheid kan krijgen, online en in de echte wereld. Van slimme verspreiding van PR-materiaal tot ludieke acties: alles kan!

Prococo (programmacommissie)

Bijbehorend bestuurslid: Voorzitter

Op de Proco vergaderingen (waar alle orkestleden welkom zijn) wordt gezamenlijk over de muziek van aankomende programma's besloten.

Vriendencie

Bijbehorend bestuurslid: Strijkerschef

Het CREA Orkest heeft altijd plaats in onze vriendenkring. Vrienden leveren een bijdrage (zowel financieel als immaterieel) en ondersteunen hiermee het orkest om groots te dromen en de lat hoog te leggen voor onze muzikale ambities. We stimuleren onze orkestgenoten om vrienden binnen te halen en bedenken leuke acties om de band met onze bestaande vrienden warm te houden.

Webcie

Bijbehorend bestuurslid: PR-coördinator

Wij checken de website, ontdekken foutjes en werpen ideeën op voor betere toegankelijkheid en zien snel wat voor informatie nog ontbreekt.

Weekendcie

Bijbehorend bestuurslid: Voorzitter

Elk programma is er een repetitieweekend, maar één of meerdere keren per jaar doen we dat buiten CREA en zonderen we ons af in een groepsaccomodatie om extra hard te werken aan de orkestband en natuurlijk de muziek.