Bevrijdingsconcert in het Eye Filmmuseum

  • Dvořàk Symfonie nr. 9 (Uit de nieuwe wereld)

Agenda

  • Filmmuseum Eye, Amsterdam

    Dinsdag 5 mei — 20:00

Bevrijdingsconcertdinsdag

5 mei, 2015 - 17:00 uur EYE, IJpromenade 1, Amsterdam

Op 5 mei vieren we in heel Nederland onze vrijheid. Ter gelegenheid van deze dag, wordt voor de tweede keer de grootste Vrijheidsmaaltijd van de stad aan de Noordelijke IJ-oever georganiseerd: 1000 Amsterdammers, 1000 gerechten en 1 hele lange eettafel.

Aan 't IJ omarmd worden met de negende symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld' van Dvořàk; een warmer welkom kan je je toch niet voorstellen? Het CREA Orkest zal voor het Eye Museum vrij-uit spelen, om zo gezamenlijk stil te kunnen staan bij deze bijzondere dag. 
Met frisse passie van 80 studenten zal voor u het gevoel van vrijheid tot verbeelding worden gebracht. Komt dus allen van 17.15 tot 17.45 luisteren naar dit prachtige openingsconcert op deze unieke avond! 
Vrijheid is niet te koop, dus natuurlijk is dit concert gratis!

Wil je na afloop van ons concert ook aan één van de tafels aanschuiven en de rest van de avond meebeleven?

Het is heel eenvoudig: je gerecht = je toegang! Iedereen kan zich aanmelden. Vol = Vol dus wees er snel bij, want dan aanmeldingen gaan heel hard!
http://www.vrijheidsmaaltijdaanhetij.nl/

De Vrijheidsmaaltijd is een initiatief van het 4 en 5 mei Amsterdam's comité en wordt georganiseerd door de Tolhuistuin in samenwerking met de naburige restaurants en culturele hotspots aan de Noordelijke IJ-oever: EYE filmmuseum Amsterdam, A’dam Toren, café-restaurant De Pont en Café restaurant Het Tolhuis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Rabobank Amsterdam en Stadsdeel Amsterdam-Noord.

Zie hier de Aftermovie van Vrijheidsmaaltijd aan het IJ 2014: http://bit.ly/1Eo9HuH

Het concert is onder voorbehoud van droog weer. Bij hevige storm of regen zullen wij dit concert helaas moeten cancellen, ivm onherstelbare schade aan de instrumenten. Wij zullen u daar zo tijdig mogelijk over informeren. Duim met ons mee voor een stralende dag!

Er is op deze dag een bijzondere gebeurtenis, namelijk een brug over het IJ gemaakt van ponten, die reikt van CS tot Buiksloterweg en trekt 7000 bezoekers. Verwacht hierdoor grote drukte. De normale pont blijft wel gewoon varen.

De drukte vermijden: Op Amsterdam Centraal, een aantal meter rechts van de pont naar Buiksloterweg, is de pont naar het IJ-plein. Ga met de fiets op deze pont naar de overkant. Vanaf het IJ-plein is het circa 8 minuten fietsen naar het Tolhuis. 

Update: Op Bevrijdingsdag brachten wij voor de laatste keer de 9e symfonie van Dvorak ten gehore! Het was spannend of het door kon gaan i.v.m. de gure weersvoorspellingen, maar last minute gaf het Eye toestemming dat we bij hun binnen in het restaurant mochten spelen. Het was even improviseren voor een stabiel plekje op de trappen, maar daar stonden we dan. Met onze dirigent Bas Pollard helemaal beneden, temidden van de tafeltjes in het restaurant. Een uniek concert met veel enthousiast publiek, dank voor jullie aanwezigheid.


Daarnaast willen wij de organisatie van 'Vrijheidsmaaltijd aan het IJ', de Tolhuistuin en het Eye bedanken voor de prettige samenwerking en de leuke avond. Binnenkort verschijnen meer foto's van deze dag op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/creaorkest.

Filmmuseum Eye, Amsterdam

IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam