Lustrumjaar Tournee 2024

Agenda

  • De Église Saint-Bonaventure, Lyon (Frankrijk)

    Maandag 8 juli — 18:30

  • Sermig, Turijn (Italië)

    Donderdag 11 juli — 20:00

  • Basilica Maria Ausiliatrice, Turijn (Italië)

    Vrijdag 12 juli — 20:30

Onder het motto 'De Grand Tour' reizen we af naar Lyon en Turijn om daar in totaal drie concerten te geven. De Grand Tour is een term uit de achttiende eeuw voor een reis gemaakt door jonge, vaak Britse adolescenten naar Frankrijk en ltalië waarin ze geacht werden kennis te verwerven over staathuishoudkunde en de schone kunsten. Eerst voornamelijk voor jonge adellijke heren, later bezochten ook de Britse edeldames het vasteland. Zonder ons de adellijkheid aan te willen meten gaan wij graag in deze traditie mee.

Lyon en Turijn zijn beide grote steden met wortels in de Romeinse oudheid. Tegenwoordig zijn deze steden meer bekend als centrum voor muziek, ballet, dans, film en oude en moderne kunst.

We zullen vrijdag 5 juli vertrekken richting Lyon. Hier zullen wij maandag 8 juli ons eerste concert hebben. Dit concert zal plaatsvinden in een prachtige basiliek genaamd Saint-Bonaventure. De dag daarna zullen wij onze reis voortzetten richting Turijn. Daar zullen wij donderdag 11 juli ons tweede concert hebben in Sermig. Sermig is een organisatie die in 1964 werd opgericht door Ernesto Olivero, met de hulp van een groep mensen die dezelfde droom deelden: “de honger verslaan met daden van gerechtigheid en de ontwikkeling en solidariteit met de wereld bevorderen”. Vervolgens werd, dankzij de inzet van jonge, getrouwde stellen, families, monniken en nonnen, de “Brotherhood of Hope” opgericht om mensen in moeilijke tijden te helpen. Deze bijzondere organisatie is erg belangrijk voor Turijn en hier hebben wij na ons bezoek een bijzondere band mee opgebouwd. De donderdag overdag zullen er leden uit het orkest workshops geven aan de bewoners van Sermig. Vervolgens in de avond zal hier voor de bewoners en buitenaf het concert plaatsvinden in het Auditorium van Sermig. Vrijdag 12 juli zullen wij ons derde en laatste concert hebben in een prachtige basiliek genaamd Maria Ausiliatrice. Na dit laatste optreden zullen wij ons tournee afsluiten met een eindfeest en zullen wij de dag daarna weer richting Nederland vertrekken en komen wij zondagmiddag weer aan bij CREA.

De Église Saint-Bonaventure, Lyon (Frankrijk)

7 Pl. des Cordeliers, 69002 Lyon, Frankrijk

Sermig, Turijn (Italië)

P.za Borgo Dora, 61, 10152 Torino TO, Italië

Basilica Maria Ausiliatrice, Turijn (Italië)

Via Maria Ausiliatrice, 32, 10152 Torino TO, Italië