Zomerconcerten 2021 - Online

Agenda

  • Dominicuskerk, Amsterdam

    Vrijdag 18 juni — 15:30

Lieve kijker! Wat ontzettend leuk dat u kijkt naar de livestream van het CREA Orkest. Dit is ons eerste concert in anderhalf jaar dus we vinden het ontzettend fijn om voor u, ook al is het digitaal, te spelen. Afgelopen jaar hebben we via video verbinding en af en toe een fysieke repetitie er alles aan gedaan ons nog steeds bezig te houden met muziek en ons orkest.

Het CREA Orkest is na de eerste lockdown in twee kamerorkesten opgesplitst om zo ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen bij de repetities aanwezig konden zijn vanwege de maatregelen. Sinds februari zijn we bezig met de programma’s voor beide orkesten die u vanavond gaat horen. Eerst via de videoverbinding, we hebben ons toen bezig gehouden met de muziektheorie en muziekgeschiedenis van de stukken die we spelen en via creatieve zang partijen kennis gemaakt met de muziek. Op 8 juni hebben we onze eerste fysieke repetitie van het jaar gehad en hard gewerkt om de muziek nu zo mooi mogelijk te spelen.

Het concert start om 20u30. We zullen het Adagio van Janáček en het tweede en eerste deel van de Vijfde Symfonie van Mendelssohn spelen. Na een korte pauze waarin het tweede orkest zich opstelt kunt u luisteren naar de Czech Suite van Dvořák, de Pavane van Ravel en het eerste en vierde deel van de Petite Suite van Debussy.

 

Wilt u het CREA Orkest nou steunen? Dan kunt u doneren via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=Kqye0rzVyxQFrjRt5kAVSlJb4Ngb59kN

Dominicuskerk, Amsterdam

Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam